Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ



 
Με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας  την επιμορφωτική συνάντηση των Φιλολόγων  του Ν. Μεσσηνίας.
Πράγματι, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017,το σχολείο μας άνοιξε τις πύλες του στην κοινότητα των εκπαιδευτικών και φιλοξένησε  Φιλόλογους από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Καλαμάτας και των γύρω περιοχών, που μας  επισκέφτηκαν, για να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό πρόγραμμαστο πλαίσιο της διάχυσης καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών. Η επιμορφωτική συνάντηση  διοργανώθηκε από τη σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Μεσσηνίας, κα Σταθοπούλου Δήμητρα.
Τα θέματα ήταν :
α) «Διδάσκοντας τον προφορικό και γραπτό λόγο μέσα από την τεχνική της συνέντευξης» με επιμορφώτριατη Φιλόλογο του σχολείου μας, κ.Σταματοπούλου Μαρία.


 
 
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παραλίας, κος Νταβέας Θεμιστοκλής,  καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και επεσήμανε τη σημασία αυτών των επιμορφωτικών συναντήσεων και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Τη συνάντηση προλόγισε η κα Σταθοπούλου τονίζοντας τον σκοπό και τους στόχους της. Κατόπιν παρουσιάστηκαν εισηγήσεις, βασισμένες σε καλές πρακτικές που είχαν εφαρμοστεί στο σχολείο μας.




β) «Δοκιμές πάνω στη διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού έργου» με επιμορφώτρια τη Φιλόλογο του σχολείου μας, κ. Κωνσταντοπούλου Καλλιρρόη.









Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Φιλολόγων, κατά τηνοποία οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μεταξύ των εκπαιδευτικών.